La data de 20 decembrie, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat controale pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul transportului şi comercializării de produse nealimentare specifice sărbătorilor de iarnă.
Activităţile au vizat deţinerea de mărfuri fără documente de provenienţă, comercializarea acestora fără înregistrarea veniturilor în evidenţele contabile, precum şi comerţul cu produse contrafăcute ori piratate.
În urma controalelor efectuate la două societăţi comerciale din municipiul Buzău, au fost întocmite două dosare penale.
Au fost indisponibilizate jucării, produse textile, încălţăminte şi produse de îngrijire, susceptibile a fi contrafăcute, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
De asemenea a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei şi a fost dispusă măsura complementară a suspendării activităţii societăţii comerciale până la remedierea neregulilor constatate.

Se pare ca patronul magazinului este un cetățean chinez ce deține spațiul comercial in zona centrală a orașului. După ce oamenii legii au decis sa suspende activitatea magazinului, proprietarul a mers și a plătit amenda, precum și de 10 ori valoarea produselor confiscate, așa cum cere legea, astfel încât sa își poată relua activitatea cât mai rapid.
Valoarea bunurilor indisponibilizate sau confiscate se ridică la peste 15.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.