Luni, 18 martie, de la ora 19.30, Teatrul „George Ciprian” vă invită la spectacolul TEATRU DE REPERTORIU, o premieră ca producţie românească şi tot o premieră în ceea ce priveşte montarea textelor lui Eldad Cohen în România. Evenimentul se bucură de susţinerea Ambasadei Statului Israel în România.

Cristi Martin: Povestea spectacolului Teatru de repertoriu este una specială şi e tot cu suflet! Spectacolul original, în engleză (adică Repertory Theatre, de Eldad Cohen, un scriitor israelian), a fost selectat în 2017 pentru COMIC 7 B şi juriul i-a acordat premiul pentru Cel mai bun spectacol. A fost o reprezentaţie de la care toată lumea, profesionişti din domeniu şi public larg, a ieşit uluită şi încântată de aşa o demonstraţe de teatru. Ne-a plăcut aşa de mult, încât am vrut neapărat să-l producem şi în România, cu o distribuţie românească. Aşa că, împreună cu soţia mea, care se ocupă de producţie de teatru şi este principalul coordonator al festivalului, am făcut tot ce-am putut ca să reuşim să producem spectacolul acesta. Este jucat în premieră ca producţie românească şi este o premieră şi în ce priveşte montarea textelor lui Eldad Cohen în România. Şi nimeni nu putea fi mai potrivit pentru a-l regiza decât actorii-regizori Iftach Ophir şi Erez Drigues, cei care au regizat şi versiunea originală, din Israel. Sunt nişte profesionişti excepţionali, cunoscuţi în multe alte ţări, pe lângă că sunt apreciaţi în Israel. Ei au venit în România anul trecut şi atunci am reuşit să ridicăm spectacolul, într-un maraton de repetiţii, în care am muncit ca nebunii. A fost o experienţă incredibilă pentru mine şi o întâmplare rară pentru zona de teatru independent, pentru că şi ei sunt o companie independentă şi au venit aici să monteze spectacolul lor, cu actori români şi în română. Am avut sprijinul Ambasadei Statului Israel în România, ceea ce a contat foarte mult, ei au fost încântaţi de ideea noastră şi ne-au susţinut.

Rep.: La ce să ne aşteptăm de la acest spectacol? Cristi Martin: Spectacolul în sine este fabulos – şi asta este şi părerea celor care l-au văzut până acum, la Bucureşti. Este o poveste nebunească: un tânăr şi timid dramaturg este invitat de nevroticul manager al unui teatru de repertoriu, un tip obsedat de Hamlet, să discute despre piesa de debut a tânărului, dar întâlnirea se transformă într-o aventură uluitoare. Este o comedie alertă, cu accente dramatice, despre lumea nebună dintr-un aparent plictisitor teatru de repertoriu, care, de fapt, trece dincolo de acest spaţiu. Este o piesă absolut specială, cu un schimb de replici rapid, ce ironizează moştenirea bogată, dar adesea pompoasă, a atmosferei din unele dintre teatrele consacrate, inclusiv obsesiile pentru clasic, actorii veterani de renume şi managementul puternic şi adesea grevat de latura financiară. Veţi vedea o montare inedită, lucrată milimetric şi matematic, plină de replici inteligente, întoarceri şi răsturnări de situaţie, care se dezvăluie publicului cu fiecare minut, până la finalul complet neaşteptat. Când arta intră în conflict cu costurile de producţie, lucrurile nu sunt niciodată simple. Dar atunci când la asta se adaugă şi detalii personale neobişnuite, bucăţi vii de trecut şi mai mult decât atât, situaţia se complică şi nimic pe pământ nu-l poate pregăti pe tânăr pentru experienţa pe care urmează să o aibă alături de straniul personaj care este directorul teatrului. O experienţă care scoate la lumină multe lucruri despre părinţii tânărului dramaturg, despre el însuşi şi creaţia sa, şi care se află la graniţa fină dintre conştient şi subconştient, teatru şi viaţa reală. Şi care scoate la lumină chiar şi o parte din noi înşine.

Rep.: Ce ne poţi spune despre actori? Cine mai joacă alături de tine? Cristi Martin: În spectacol jucăm eu şi Anghel Damian, pe care sigur deja îL cunoaşte toată lumea, mai ales acum pentru rolul din serialul Vlad, de la ProTV, unde joacă rolul principal. Cred că a fost providenţială ideea de a-i prezenta proiectul lui Anghel şi faptul că el a fost interesat şi disponibil, pentru că joacă în foarte multe spectacole de teatru, la Comedie, la Teatrul Naţional, independent, are proiecte de televiziune şi cinematografice, lucrează enorm şi e extrem de ocupat. Iar pe mine sper că m-au mai văzut oamenii prin Las Fierbinţi, prin Lecţii de viaţă sau, în urmă cu o vreme, la Serviciul Român de Comedie. J

Rep.: Cum consideri că va primi publicul buzoian acest spectacol? Cristi Martin: Sper că vom avea o sală plină, fiindcă este un spectacol extraordinar, care îşi dezvăluie faţetele treptat, aducând un final neaşteptat. Este un spectacol care nu se vede în fiecare zi şi ar fi o bucurie pentru noi, actorii, să vedem cât mai mulţi spectatori alături de noi.

Biletele le găsiţi la numărul de telefon 0723.429.264. Mai multe detalii găsiţi pe pagina de Facebook a Teatrului „George Ciprian” secţiunea evenimente!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.