politist rutierIeri poliţişti din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Buzău au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie ce s-ar putea produce pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară.

Echipajele de poliţie au acţionat pe străzile T. Vladimirescu, Unirii şi Obor şi au reţinut 14 permise de conducere şoferilor care nu au ţinut cont de această regulă de circulaţie.

Împotriva acestora s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu puncte amendă. Totodată, pentru o perioadă de 30 de zile, nu vor mai avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice.

Tot în timpul desfăşurării acţiunii, a mai fost reţinut un permis de conducere unui buzoian care nu a respectat regulile privind depăşirea.

În total, în ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii de linie rutieră au aplicat 256 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, cele mai multe (86) pentru depăşirea limitei legale de viteză, din această cauză fiind reţinute alte două permise de conducere.

În aceeaşi zi, poliţiştii rutieri au întocmit şi un dosar penal pe numele unui buzoian de 42 de ani, care s-a urcat băut la volan.

El a fost oprit pentru control de un echipaj care a acţionat pe bulevardul N. Bălcescu, aparatul etilotest indicând o concentraţie alcoolică de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here