alcooltest 2400 de contravenții și 16 permise de conducere, din care 7 pentru consum de alcool, au fost reținute de polițiștii de la Serviciul Rutier în urma acțiunilor organizate pe drumurile publice la acest sfârșit de săptămână.

Poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră au fost angrenaţi şi în week-end în acţiuni organizate pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie, fiind vizaţi inclusiv şoferii care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma controalelor efectuate în trafic, au fost constatate peste 400 de abateri de la normele rutiere şi au fost reţinute 16 permise de conducere.

Cei mai mulţi dintre şoferii rămaşi fără permis pentru 90 de zile (7) au fost depistaţi băuţi, etilotestele indicând valori cuprinse între 0,13 mg/l şi 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător auto, în vârstă de 53 de ani, din judeţul Ialomiţa, s-a ales cu dosar penal din cauza alcoolului. Autoturismul pe care acesta îl conducea a fost oprit pe Şoseaua Pogonele de un echipaj al Serviciului Rutier, iar în urma testării alcoolscopice s-a stabilit că avea 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aparatele radar, amplasate pe principalele drumuri ce tranzitează judeţul Buzău şi în zone cu cele mai mari valori de trafic, au înregistrat 212 autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, un bucureştean de 49 de ani şi un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Iaşi, rămânând fără permise după ce şi-au condus maşinile cu 151 km/h, respectiv 174 km/h pe DN2 E85, în afara localităţilor Racoviţeni şi Poşta Câlnău.

Ceilalţi şapte şoferi faţă de care poliţiştii rutieri au luat în week-end măsura reţinerii permisului, au încălcat regulile privind depăşirea şi prioritatea, astfel că nu vor mai avea voie să se urce la volan timp de 30 de zile.

În ultimele 48 de ore, pe raza judeţului Buzău nu s-au înregistrat accidente de circulaţie cu victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here