17 copii au familii noi, alte12 adopții sunt în curs de la începutul anului

0

copii2Noua lege a adopţiei care urmărește  încurajarea adopţiei şi simplificarea procedurilor apar primele semne de decongestionare a sistemului. Potrivit reprezentanţilor D.G.A.S.P.C. Buzău, de la începutul acestui an au fost deschise un număr de 8 acţiuni iar în alte  4 cazuri instanța este pe cale să decidă viitorul unor copilași.

Procedura adopţiei prevede că după acceptul instanței pasul următor este încredinţarea. În acest stadiu sunt 14 copii. În alte 17 situaţii, s-a ajuns la stadiul încuviinţării minorilor, un caz aflîndu-se pe rolul instanţei.

În primele 10 luni ale anului 17 copii au fost adoptaţi, 15 familii sunt  în aşteptare iar 57 de familii sunt sub monitorizarea specialiştilor după ce au adoptat un copil, procedura fiind demarată și finalizată în anii anteriori.

Potrivit noilor reglementări legislative, un copil poate fi adoptat dacă părinţii şi rudele pînă la gradul al IV-lea declară în scris că nu doresc să se ocupe de creşterea şi îngrijirea lui. Pentru copilul născut în afara căsătoriei a fost reglementată o condiţie specială, respectiv introducerea analizei ADN pentru stabilirea identităţii tatălui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here