În ziua de 28 martie a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia Municipiului Buzău şi poliţişti locali au acţionat pe raza municipiului, pe linia prevenirii accidentelor de circulaţie ce se pot produce pe fondul neacordării priorităţii de trecere atât pietonilor, cât şi autovehiculelor ce au acest drept.

Pe parcursul controalelor efectuate în trafic, au fost constatate 53 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 9 permise de conducere.

Opt conducători auto au fost nevoiţi să renunţe la permise pentru 30 de zile întrucât nu au respectat regulile privind prioritatea, iar un alt permis de conducere a fost reţinut unui şofer în vârstă de 38 de ani, din Focşani, care a cumulat ieri 15 puncte de penalizare în urma abaterilor comise în trafic.

În cele patru ore, poliţiştii rutieri i-au sancţionat contravenţional şi pe şoferii care au oprit în locuri în care este interzis acest lucru, dar şi pe pietonii şi căruţaşii care au nesocotit regulile de circulaţie.

Tot ieri, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri, au mai fost reţinute alte 10 permise de conducere.

Şapte şoferi au rămas fără permise pentru o perioadă de 30 de zile, cinci dintre aceştia pentru că „au trecut pe roşu” într-o intersecţie semaforizată din municipiul Buzău, iar ceilalţi doi pentru că s-au angajat în depăşiri neregulamentare pe DN 2B, în localitatea Gălbinaşi.

În cazul celorlalţi trei şoferi rămaşi pietoni, aşteptarea va fi mult mai lungă, de 90 de zile. Doi dintre ei – o tânără de 20 de ani, din Neamţ şi un olandez de 44 de ani – au rămas fără permis după ce au condus maşinile cu 101 km/h, respectiv 108 km/h în localitatea Spătaru (DN2 E85) şi în municipiul Buzău.

Cel de-al treilea – un bărbat de 33 de ani, din comuna Costeşti – a fost prins de poliţişti  băut la volan, la testarea cu aparatul „Drager” rezultând o concentraţie alcoolică de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here