Consiliul Județean Buzău va ceda statului 4.000 de mp din terenul fostei maternități. Proiectul va fi aprobat în ședința de joi a CJ, la solicitarea Guvernului, în vederea dării lui în administrarea Tribunalului Buzău pentru construirea unui sediu pentru Judecătorie.

Guvernul a aprobat în ședința din 12 iulie un memorandum ce vizează transmiterea de către Executiv, prin Secretariatul General al Guvernului, a unei cereri către Consiliul Județean Buzău, privind emiterea unei hotărâri care are ca obiect transmiterea unui imobil – teren cu suprafața de 4.000 mp, situat în municipiul Buzău, B-dul Gării nr.8, unde a funcționat fosta maternitate, din domeniul public al Județului Buzău în domeniul public al statului, însă, la momentul respectiv, reprezentanții CJ au precizat că deja s-au îndeplinit procedurile aferente în acest sens.

Însă, în luna ianuarie a acestui an, Consiliul Județean Buzău a aprobat doar de principiu darea în administrare a celor 4.000 de metri pătrați Ministerului Justiției și s-a dispus dezmembrarea lotului din totalul de 8.053 mp. Documentul trebuie refăcut însă în forma cerută de Guvern, prin trecerea terenului în cauză din proprietatea publică a județului Buzău în proprietatea Statului Român.

Autoritățile și-au luat și măsuri suplimentare, condiționând cedarea suprafeței. Astfel, dacă în termen de 10 ani de la data intrării în vigoare a hotărârii CJ nu se finalizează obiectivul de investiții sau nu se păstrează destinația acestuia, terenul revine în domeniul public al județului Buzău și în administrarea Consiliului Județean.

Predarea se va face în termen de 60 de zile de la data comunicării hotărârii CJ de cedare a suprafeței.

Potrivit intenției administrației județene, pe terenul vechii Maternități ar putea fi construit și un bloc pentru medici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here