bebeNumărul mare al abandonurilor bebeluşilor în maternitate le dă de lucru autorităţilor în domeniu. Specialiştii sunt nevoiţi ca după evaluarea micuţilor să caute cele mai potrivite persoane care să se îngrijească de pruncii abandonaţi. Din statisticile DGASPC Buzău se vede că de la începutul anului au fost abandonaţi 44 de copilaşi, cele care şi-au lăsat bebeluşi în grija statului fiind deopotrivă femei de la oraş şi de la ţară. De altel numărul mamelor care şi-au abandonat copiii este egal: 22 din mediul urban şi 22 din mediul rural.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Roxana Kovacs: ” pe parcursul lunii septembrie 2012 a fost înregistrată o situaţie de abandon în maternitate, care face referire la un nou-născut de sex feminin, din mediul rural.

Sesizarea a venit din partea  specialiştilor Spitalului Judeţean Buzău, precizează oficialul DGASPC. Cazul copilului este în evaluare, pentru acesta va fi instituită o măsură de protecţie specială la D.G.A.S.P.C. Buzău prin asistent maternal profesionist.

” Facem menţiunea că de la începutul anului până în prezent au fost înregistrate 44 de situaţii de abandon, 35 de sesizări au venit din partea specialiştilor din cadrul unitaţilor sanitare de pe raza mun. Buzău şi 9 de pe raza  mun. Rm. Sărat ” mai spune Roxana Kovacs.

Pentru toti cei 44 de nou-născuti s-au dispus măsuri de protecţie specială la asistent maternal profesionist sau în cadrul unui centru rezidenţial, atunci când au existat probleme de sănătate care să necesite supraveghere şi tratament. În ceea ce priveşte distribuţia pe sexe, este vorba despre 24 de băieţi şi 20 de fete, 22 provenind din mediul rural şi 22 din mediul urban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here