Pitigoi_Robert_Ionita_1
Robert Pițigoi, implicat în dosarul în care președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu și Florin Colgiu, finul acestuia, au fost arestați în luna decembrie, și-a dat demisia din funcția de consilier județean.
Gestul lui Pițigoi, consilier județean ales pe liste USL din partea PNL și trecut apoi la PSD, a fost făcut cu puțin timp înainte de a-și pierde de drept mandatul de ales județean. Dacă nu și-ar fi dat demisia, Robert Pițigoi ar fi pierdut mandatul de consilier județean întrucât după izbucnirea scandalului cu Bîgiu nu a mai participat la nici o ședință de Consiliu Județean. Conform regulamentului, neparticiparea la trei ședințe consecutive de Consiliu Județean duce la pierderea de drept a mandatului.
” Se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier judeţean al domnului Piţigoi Ionuţ Robert ca urmare a demisiei. În baza alin.1 se declară vacant un mandat de consilier judeţean. Pe data încetării de drept a mandatului de consilier judeţean al domnului Piţigoi Ionuţ Robert încetează şi orice altă funcţie în care a fost numit, ales sau desemnat în calitate de consilier judeţean”, se arată în proiectul de hotărâre de care aleșii trebuie să ia act în ședința miniparlamentului județean programată joi, 12 februarie.
În locul lui Pițigoi va intra în Consiliu Județean, liberalul Dumitru Ene.
Robert Pițigoi nu a mai dat pe la Consiliu Județean din momentul în care numele său a apărut în dosarul arestării lui Cristi Bîgiu și a lui Florin Colgiu.
Potrivit procurorilor DNA, Pițigoi este cel care ar fi dus președintelui Bîgiu și apoi finului său, Florin Colgiu, banii primiți de la Dragoș Cojocea, bani care reprezentau mita ce i-a trimis pe cei doi în arest.
Până în acest moment, deși au trecut două lună și jumătate de la arestarea lui Bîgiu, nu se știe calitatea procesuală a lui Pițigoi în dosarul în care președintele Consiliului Județean este arestat pentru luare de mită în formă continuată și conflict de interese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here