Festivalul BUZZ CEE ajunge, anul acesta, la cea de-a doua ediție. La fel ca și anul trecut, evenimentul se va desfășura la Buzău. În competiţiile oficiale BUZZ CEE au fost înscrise anul acesta peste 1500 de filme din regiune şi au fost selectate 25 de titluri care vor concura în cadrul celor patru secţiuni competiţionale: lungmetraj, scurtmetraj, scurtmetraj studenţesc şi documentar. Selecţia filmelor intrate în competiţie a fost realizată de o echipă alcătuită din criticii de film Florin Barbu, Cristi Mărculescu şi Bogdan Beşliu.
Proiectele câştigătoare vor fi alese de jurii alcătuite din profesionişti ai industriei cinematografice din România şi din ţările regiunii, iar publicul va fi invitat să îşi voteze filmul preferat, care va fi premiat cu trofeul Pop BUZZ. Filmele din festival vor fi proiectate în locaţii centrale din oraşul Buzău: sala Teatrului George Ciprian şi Sala Consiliului Judeţean Buzău. La fel ca şi la prima ediţie, intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi liberă.
BUZZ CEE este un festival internaţional de film dedicat regiunii Europa Centrală şi de Sud-Est, inclusiv Grecia şi Turcia. Festivalul îşi propune să promoveze producţii de calitate din ţările din regiune şi să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România, oferind publicului posibilitatea să intre în contact cu cinematografia central şi sud-est europeană.
BUZZ CEE este un festival realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here