Poliția Locală a demarat operațiunea de ridicare a rablelor de pe domeniul public. Activitatea vine ca urmare a identificării unui număr mare de mașini care zac parcate pe străzile din oraș. În prima fază, polițiștii locali doar vor avertiza proprietarii acestor autovehciule, apoi vor trece la ridicarea acestora.

„Activitatea de identificare a maisinilor abandonate sau fara stapan pe domeniul public se derulează in conformitate cu prevederile Legii nr. 421/27.06.2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrative-teritoriale. Persoanele care incalca si nu nerespecta dispozitiile Legii nr. 421/27.06.2002, pot fi sanctionate cu amenda cuprinsa  intre 1000-2000 lei, fara a putea beneficia de prevederile OG2/2002, care precizeaza posibilitatea achitarii a jumatate din minimul amenzii. 
Polițiștii locali îi sfătuiesc pe eventualii proprietari ai vehiculelor fără stăpân sau abandonate de cel putin un an, pe domeniul public al municipiului, să ia măsuri urgente în privința ridicării lor, în caz contrar urmând ca vehiculele să fie ridicate și depozitate într-un spațiu administrat de Urbis Serv SRL. Acțiunile de acest gen vor continua pentru a elibera locurilor de parcare de pe domeniul public si privat al municipiului Buzau”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here