Au scăpat cu viață din iadul de la Mihăilești dar și-au continuat cariera de pompieri. Acum statul român i-a pus pe lista de disponibilizări. Este vorba de doi angajați ai ISU care după șapte ani în care s-au luptat cu flăcările, și-au primit preavizele de concediere.

În 24 mai 2004, Romeo Baciu și Ramon Pătrașcu erau militari în termen la unitatea de pompieri din Buzău. Au fost la un pas să nu se mai întoarcă niciodată din misiunea de la Mihăileşti, dar au ales să facă această meserie în continuare. Acum nu mai este nevoie de ei, aşa că au primit preavizele de concediere. Totul într-un strict secret.

Comandantul ISU Buzău, lt.col Dănuţ Nicolae, refuză să discute despre acest subiect. Mai mult decât atât, după ce am vorbit cu unul dintre ei pentru realizarea unui interviu, acesta a fost chemat de urgenţă în biroul comandantului, care i-a interzis orice legătură cu presa. Motivaţia ar fi un ordin venit de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Romeo Baciu are 28 de ani. Este căsătorit şi are o fetiţă de 4 ani şi şapte luni. În urma exploziei a rămas cu ambele timpane fisurate. Dar nu a contat. A continuat să facă această meserie pentru că trebuia să aibă grijă de familia lui pentru că fetiţa lui s-a născut cu un handicap: este nevăzătoare. Acum nu ştie ce va face. Cel mai probabil va pleca în Spania unde speră să-şi găsească un loc de muncă în agricultură.

Ramon Pătraşcu are 28 ani şi este necasatorit. A terminat stagiul militar în 2005 iar din 2006 s-a angajat la ISU ca militar angajat pe bază de contract.

Surse din cadrul ISU Buzău susţin că pe listele de disponibilizări sunt militari activi, dar în cadrul unităţii rămân în continuare angajaţi electricieni, personal de întreţinere sau alţi salariaţi civili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here