cristi-bigiu

Președintele Consiliului Județean Cristi Bigiu a răspuns joi, în cadrul unei conferințe de presă, unor acuzații lansate la adresa sa de liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda. Acum o săptămână, acesta spunea că activitatea Consiliului Județean se reduce, în opinia sa, la acordarea și retragere licențelor de transport pentru a se stabili „ce autobuze mai circulă prin anumite văgăuni și care nu” și că nu reușește să vadă unde sunt proiectele promise buzoienilor de liberalul Cristi Bigiu. „Îl consider pe dl Preda un bun parlamentar de opoziție. Îns nu l-am auzit niciodată să vorbească de proiecte, de fonduri atrase în Buzău cât timp a fost la Guvernare pentru că până acum un an și jumătate a făcut parte dintre cei care ne-au adus unde suntem acum. Da dumnealui a avut un proiect, cel legat de podul de la Vadu Pașii, despre care a tot spus că-l va face. Nu l-a făcut. Abia acum Podul de la Vadu Pașii este scos la licitație, în  urma diligențelor făcute de noi. Dacă l-o fi deranjat sau nu că masterplanul a fost scos la licitație chiar în zilele acelea….Nu i-am înțeles foarte bine reacția”, a spus președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.

Acesta recunoaște că lucrurile s-au mișcat mai greu, însă acum s-a ajuns deja în faza de licitație. Acest master plan de care s-a vorbit câțiva ani, când am ajuns la Consiliul Județean era o simplă foaie de hârtie, fără amplasament fără nimic și era considerat o investiție pierdută, care nu se va mai face, o investiție de 32 de milioane de euro. Acum acest master plan este în fază finală și deja, o parte din elemente au fost scoase pe SEAP”, a precizat liberalul Cristi Bîgiu.
Președintele Consiliului Județean a enumerat o serie de drumuri de interes județean care vor intra în reabilitare în perioada următoare, de asemenea datorită diligențelor făcute de actuala administrație a județului. „Drumul de la Râmnicu Sărat la Buda pe proiect european a fost aprobată finanțarea și este în proces de licitație cu o valoare de 10 milioane de euro. S-a intrat în Planul Național de Dezvoltare Locală cu drumul de la Pârscov la Brăiești, iar astăzi(n.r. joi) am primit aprobarea de la minister să putem intra și cu drumul de la Mărăcineni la Vintilă Vodă dar aceste lucruri nu se văd decât dacă nu vrei să le vezi sau dacă nu ești în Buzău. Poate din acest motiv nu știe de proiectele Consiliului Județean, dar dumnealui, cu o mare experiență în administrație, ar trebui să știe că sunt niște pași de urmat și termeni care trebuie respectați”, a concluzionat președintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here