Persoanele singure şi familiile defavorizate din municipiul Buzău vor primi ajutoare sociale de urgenţă de până la 7.000 de lei, pentru a-şi monta centrale de apartament. Măsura iniţiată de Primărie a fost adoptată miercuri în Consiliul Local Buzău.

Potrivit estimărilor, de sprijinul financiar al Primăriei Buzău destinat montării unor centrale de apartament vor beneficia aproximativ 500 de familii din municipiu. Începând cu data de 1 mai, Primăria Buzău va acorda ajutoare de urgenţă familiilor sau persoanelor singure cu venituri mici ale căror apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire şi doresc să-şi monteze centrale de apartament.

Pentru a beneficia de această subvenţie, locatarii trebuie să demonstreze că au doar un venit pe membru de familie mai mic decât salariul minim pe economie. Ajutorul este acordat o singură dată de municipalitate şi ar urma să ajungă la 7.000 de lei. Decizia a fost aprobată în şedinţa Consiliului Local Buzău.

Edilul Constantin Toma anunţă noi scumpiri ale gigacaloriei la iarnă, impactul urmând a fi resimţit din plin de locatarii care rămân branşaţi la reţeaua centralizată de încălzire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here