Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a fost astăzi prezent în localitatea Cândeşti, unde a participat la o acţiune de promovare a înscrierii copiilor care provin din familii nevoiașe la grădiniţă. Diplomatul a fost însoţit și de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, cel care a fost de acord cu propunerea asociației Ovidiu.ro de a acorda un ajutor financiar părinților pentru a-și trimite copiii la grădiniță, chiar înainte ca proiectul să devină lege.
„Împreună cu Excelenţa Sa Ambasadorul SUA Hans Klemm şi cu doamna Leslie Hawke am vizitat astăzi comunitatea din Cândesti, pentru a încuraja părinţii să îşi trimită copiii la grădiniţă. Consiliul Judeţean Buzău a făcut parte din programul pilot derulat împreună cu Asociaţia Ovidiu Ro intitulat „Fiecare Copil în Grădiniţă”, a declarat Petre Emanoil Neagu.
Totodată, și primarul comunei Vernești, Daniel Năstase a venit în sprijinul familiilor nevoiașe și a acordat mai multe ajutoare financiare ori în rechizite sau haine pentru ca micuții să aibă cu ce să meargă la școală sau la grădiniță.

 

Legea „Fiecare copil în grădiniță” încurajează prezența în unitățile de învățământ a copiilor între trei și șase ani prin acordarea unui tichet social în valoare de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie. În județul Buzău, cele mai multe cazuri de neînscriere la grădiniță sunt în Viperești, Calvini, Vernești, Râmnicelu și Glodeanu Sărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here