recensamant5Buzoienii care refuză să ofere informaţii la recensământul din luna octombrie pot fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei. În cazul persoanelor absente temporar de la domiciliu, recenzorii vor putea folosi sursele indirecte, respectiv vecinii de bloc, funcţionarii de la primărie şi chiar preotul de la biserică.

Recenzorii au obligația efectuării unei vizite preliminare în care cetățeanul să fie anunțat cu privire la desfășurarea recensământului și să fie stabilită de comun acord o dată  pentru completarea declarației de recensământ.  Datele sunt înregistrate pe o declarație și sunt confidențiale. Recenzorii, care vor avea o legitimație și o geantă specială, nu vor solicita niciun fel de copie a documentelor cetățenilor recenzați.

Pot primi amenzi la recensământ nu doar cetățenii care refuză să ofere informațiile prevazute în programul de înregistrare sau dau date eronate, incomplete ori cei care împiedica „în orice mod” efectuarea înregistrarilor și controlul datelor de către persoanele implicate.  Și cei care vă bat la ușă sunt pasibili de amenzi pentru nerespectarea prevederilor de confidențialitate sau pentru utilizarea datelor în alte scopuri decât cele stabilite prin legea recensământului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here