Plenul Parlamentului reunit în şedinţă comună joi, 14 februarie, a votat favorabil un amendament la Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2019. Prin cele două noi aliniate introduse la articolul 39, Ministerul Transporturilor va prelua de la autorităţile publice locale documentaţia tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţie “Varianta de ocolire Est Municipiul Buzău”. Va iniţia, de asemenea, demersurile privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi în baza acesteia va efectua procedurile necesare pentru implementare.

„Continuă seria de proiecte care vor duce la dezvoltarea Buzăului! Astăzi a fost aprobat amendamentul la proiectul de Lege a bugetului pe anul 2019, prin care se pun premisele realizării unei centuri care va lega Podul de la Mărăcineni de Podul Vadu Pașii. Varianta de ocolire Est a Municipiului Buzău este o continuare firească a proiectului pe care l-am susținut în calitate de vicepremier, reabilitarea podului Mărăcineni, principala legătură a Munteniei cu Moldova și va avea și o importanță strategică pentru dezvoltarea regiunilor pe care le conexează. Astfel, echipa PSD Buzău a demonstrat încă o dată că interesele buzoienilor sunt pe primul loc în preocupările sale”, a transmis deputatul Marcel Ciolacu.

Podul de la Mărăcineni de pe DN2-E85 nu poate prelua întregul trafic auto, ceea ce duce la întârzieri pentru toţi cei care îl tranzitează atât în interes personal cât şi în interes de serviciu. Varianta de ocolire Est a Municipiului Buzău va avea şi o importanţă strategică pentru dezvoltarea regiunilor pe care le leagă. Acestea sunt câteva dintre argumentele invocate de parlamentarii buzoieni care au introdus acest amendament.Legea bugetului de stat pe anul 2019 este dezbătută săptămâna aceasta în Parlamentul României şi va primi votul final vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here