credite-pentru-crescatorii-de-oi-si-capre-640x330
Fermierii buzoieni vor trebui să scoată din Buzunare mai mulți bani pentru pășunatul animalelor. Aleșii județenei au stabilit, joi, un preț mediu de 33,33 de lei pe tona de fân în ciuda opoziție care a solicitat un preț de măcar 25 de lei pe tonă.
Reprezentanții opoziției din Consiliul Județean au fost împotriva creșterii prețului mediu al masei verzi pe hectar pentru simplu motiv că fermierii buzoieni se descurcă destul de greu mai ales după eliminarea anumitor subvenții.
„EU cred că trebuie să găsim o modalitate să îi sprijinim pe acești oameni pentru că dacă la ei o sa fie mai bine și la noi o sa fie bine. Nu cred că după ce le-au fost eliminate o serie de subvenții mai au nevoi și de o creștere prețului mediu a masei verzi la hectar. Cred că dacă stabilim măcar 25 de lei pe tonă ar fi un preț care i-ar ajuta totuși cât de puțin ”, a declarat consilierul liberal Raul Florescu.
De aceeași părere a fost și consilierul social-democrat, Dănuț Păle, care a acuzat reprezentanții Camerei Agricole că nu ajută fermierii buzoieni dar și că nu s-au consultat cu asociațiile profesionale pentru stabilirea prețului pe tona de fân. De altfel, în ciuda sarcinilor de partid de a vota în favoarea proiectului privind majorarea prețului mediu al masei verzi pe hectar, Păle s-a abținut la vot, nu înainte de rosti cu voce tare o concluzie referitoare la autoritățile din România : „În timp ce în toate statele europene autoritățile încearcă să își stimuleze fermierii, noi parcă vrem doar să le punem bețe în roate ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here