Galerii de ARtaCentrul Județean de Cultură și Artă a demarat lucrările de renovare a Galeriilor de artă de pe Bulevardul Bălcescu. În această locație a funcționat în ultimii ani un bar, dar aici urmează să fie amenajat un spațiu expozițional și mai multe standuri pentru meșterii populari din județ. Costul lucărilor se ridică la 4 miliarde de lei vechi, iar prima expoziție ar urma să aibă loc pe 1 decembrie. Din iarnă, buzoienii interesați pot veni la Galerii să învețe direct la meșteri populari consacrați secretele meșteșugurilor transmise din generație în generație.
„Galeriile de Artă încep să arate a Galerii de Artă pentru că trebuie să dăm culturii și artei ceea ce le aparține. Lucrările au început de aproape o lună și sperăm să avem prima expoziție pe 1 decembrie, apoi lună de lună să organizăm o expoziție. Costurile lucrărilor se ridică la 4 miliarde de lei vechi”, ne-a declarat Adrian Petre, directorul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.
În spațiul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu va funcționa, la parter, o sală de expoziții, iar la etaj vor fi amenajate ateliere pentru meșterii populari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here