blocuri asigurariCine nu şi-a asigurat până acum casa sau apartamentul mai are la dispoziţie doar zece zile pentru a cumpăra o poliţă, în caz contrar riscând să primească o amendă între 100 şi 500 de lei. Data limită este 15 iulie. Doar un sfert din proprietarii buzoieni sunt asiguraţi în acest moment printr-o poliţă obligatorie sau facultativă.

Sunt 13 societăţi care fac asigurările obligatorii. Preţul unei poliţe este de 10 euro pentru locuinţele din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic. 20 de euro costă asigurarea pentru casele cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn. Poliţa are o valabilitate de un an, iar suma asigurată este de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Cei care nu îşi asigură locuinţa până la 15 iulie riscă amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei.

Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor a fost modificată de către deputaţi la sfârşitul anului trecut astfel încât proprietarii care au încheiat o asigurare facultativă care acoperă riscurile de cutremur, inundaţie sau alunecare de teren să nu mai fie obligaţi să cumpere şi o poliţă obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here