maternitate

Conducerea Consiliului Județean Buzău a promis, joi, în prima ședință a miniparlamentului județean din acest an că noua maternitate de pe strada Victoriei va deveni funcțională în prima jumătate a acestui an. După zeci de promisiuni și termene, noul președinte al Consiliului, Petre Emanoil neagu, desemnat în locul lui Cristi Bîgiu, arestat pentru luare de mită, a precizat că maternitatea va fi deschisă, probabil, în această vară, fără a spune exact o lună sau o dată în care s-ar putea produce evenimentul.

„Cu siguranţă Maternitatea nu se va redeschide, ci se va deschide, că eu nu-mi aduc aminte să se fi deschis vreodată. O să fie funcţională în cursul acestui an. Probabil că la jumătatea verii. Să achiziţionăm materiale şi Maternitatea poate funcţiona”, a declarat Emanoil Neagu, la finalul şedinţei Consiliului Județean.

Maternitatea de pe strada Victoriei a fost inaugurată, fără a fi funcțională, în vara anului 2012 de către președintele Consiliului Județean de atunci, Victor Mocanu, aflat în cursa pentru un nou mandat. De atunci, unitatea medicală nu a funcționat nici un moment, deși investiția este una de amploare iar buzoiencele continuă să nască și să fie tratate în vechea maternitate, unde condițiile sunt greu de descris în cuvinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here