Avertisment transmis în şedinţa Colegiului Prefectural Buzău în legătură cu lucrările de la Podul Mărăcineni. Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă a spus că firma constructoare intenţionează să schimbe soluţia tehnică de reabilitare a obiectivului. “Vor să dărâme podul! Va dura un an!”, a atenţionat inginerul Constantin Gheorghe.

În spatele celor spuse de inspectorul şef al ITM Buzău se află informaţii şi detalii tehnice culese pe teren, personal, dar şi de ceilalţi inspectori de muncă, în cadrul verificărilor zilnice efectuate pe şantierul de la Mărăcineni.

„Din punct de vedere al ITM la lucrarea de la pod se respectă toate prevederile legale, oamenii au contracte de muncă, sunt respectate normele de protecţie a muncii însă la cum văd eu că decurge lucrare mă tem că soluţia tehnică va fi schimbată iar podul cel vechi va fi dărâmat complet urmând să se toarne alte plăci ce ace în mod sigur va duce la alte termene mult mai mari. Bine ar fi sa nu fie aşa”, a spus Constantin Gheorghe în şedinţa Colegiului Prefectural.

Constantin Gheorghe a spus că face această afirmaţie în nume personal din ceea ce a văzut la faţa locului şi la cât se pricepe la construcţii şi nu din funcţia de director al ITM care nu are în competenţe decât verificarea problemelor legate de legislaţia muncii.

Pusă în faţa unei astfel de declaraţii, şefa de la Casa Albă a reamintit faptul că autorităţile locale nu au puterea de a decide ridicarea unui pod de pontoane. În plus, a completat tabloul îngrijorător cu o altă informaţie, de această dată legată de calea de rulare rămasă deschisă, după închiderea tronsonului vechi. Sunt probleme la carosabilul podului nou, a precizat prefectul Carmen Ichim.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here