Joi, 21 aprilie, reprezentanţii instituţiei Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploieşti vor fi prezenţi la Buzău, pentru a acorda audienţe cetăţenilor din judeţul nostru şi pentru a primi petiţiile acestora. Între orele 10,00 şi 14,00, buzoienii care se consideră nedreptăţiţi de faptele unui funcţionar public din cadrul autorităţilor centrale sau locale au posibilitatea să se adreseze şi să-şi prezinte cazul în faţa reprezentanţilor Avocatului Poporului în spaţiul pus la dispoziţie în acest sens la sediul Instituţiei Prefectului, de pe Bulevardul N. Bălcescu, nr.48.

Acordarea audienţelor este gratuită, iar cererile adresate acestei instituţii sunt scutite de taxă de timbru. De asemenea, primirea în audienţă nu necesită programare, fiecare cetăţean care se prezintă în intervalul orar menţionat urmând să fie ascultat şi să poată înmâna petiţia reprezentanţilor Avocatului Poporului.

Petiţiile trebuie să cuprindă informaţii complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate, drepturile şi libertăţile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau a refuzului administraţiei ­pu­blice de a soluţiona cererea, precum şi menţiunea obligatorie dacă petiţia face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanţei judecătoreşti. Totodată, la cerere se anexează actele doveditoare în copie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here