guvernul ungureanuExecutivul a decis în urmă cu puţin timp alocare unei sume totale de 648 de milioane de lei pentru primăriile din ţară. Banii vin pentru cofinanţarea unor proiecte europene dar şi pentru achitarea unor arierate ale administraţiilor locale.

Fondurile pe care Guvernul le-a aprobat astăzi în şedinţă provin o parte, cele care merg pentru cofinaţarea proiectelor cu bani de la UE , din bugetul Ministerului de Finanţe iar restul din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului. Rămâne de văzut cum vor fi distribuiţi aceşti bani pe judeţe, care va fi suma destinată judeţului Buzău şi către ce primării vor merge.

Săptămâna trecută deputatul buzoian Cezar Preda atrăgea atenţia asupra faptului că Guvernul trebuie să aloce fonduri pentru a ajuta administraţiile locale să supravieţuiască. “Avem 25 de Consilii Judeţene conduse de către opoziţie în care primarii PD-L nu au primit niciun ban.(…) Primarii PD-L  nu vor fonduri electorale , nici susţinerea unei campanii de către Executiv, sunt datorii la şcoli, la utilităţi,(…),  la noi în Buzău primarii PD-L au primit bani anul acesta, scopul acestor solicitări pe care le-am făcut premierului este ca aceste fonduri să acopere golurile din administraţiile locale” , preciza Cezar Preda în urma şedinţei coaliţiei de săptămâna trecută când premierul a spus că nu face cadouri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here