Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România a fost prilej pentru primul ministru să atragă atenția aleșilor locali că banii din fondul de rezervă  al Guvernului trebuie să ajungă doar în situații de urgență.

Dacian Cioloș a precizat că autorităţile publice locale trebuie să fie preocupate de atragerea unor investiţii directe în comunităţile locale, crearea de noi locuri de muncă şi implicit surse suplimentare la bugetele locale, îmbunătăţirea colectării taxelor şi impozitelor locale, eliminarea evaziunii fiscale la nivel local, regândirea sistemului de impozite şi taxe locale, mai ales a impozitului pe proprietate.

Premierul a amintit că urmează un an electoral, ceea ce aduce o formă de presiune suplimentară asupra administraţiei publice locale. Ţinând cont de realităţile politico-economice ale României, premierul s-a arătat sceptic în ceea ce priveşte posibilitatea de creştere a alocaţiilor bugetare în următorii doi ani.

Totodată premierul a subliniat faptul că cea mai importantă sursă de finanţare rămân actualele bugete şi de aceea trebuie să crească eficienţa în utilizarea fondurilor publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here