bazin inotConsiliul Judeţean va finanţa cel puţin încă un an Bazinul Olimpic. Consilierii judeţeni au aprobat ieri protocolul de colaborare dintre CJ şi firme care administrează bazinul, singurii care s-au opus proiecului fiind consilierii PP-DD, argumentându-şi votul ca fiind urmare a relatărilor din presă conform cărora apa din bazin ar conţine clor peste limitele admise de lege. Preşedinte CJ, Cristi Bîgiu dă însă asigurări că la Bazinul Olimpic sunt respectate toate standardele de igienă.

„Au fost făcute mai multe adrese către DSP şi a fost monitorizată permanent calitatea apei din bazin. Clorul este în standarde, nu este nicio problemă, sub nicio formă. Consider că deschiderea bazinului a fost un succes, peste 11 mii de persoane au venit la bazin de la deschidere atât din municipiu, cât şi din judeţ şi am văzut că au început să vină oameni şi din alte judeţe”, a spus Cristi Bîgiu.

Categoriile de utilizatori care ­beneficiază de gratuitate la Bazinul Olimpic sunt preşcolarii şi elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Buzău şi copiii/tinerii din sistemul de asistenţă şi protecţie socială în limita unui număr total de 9.600 persoane/lună. În plus, din această lună, a demarat un proiect pilot prin care copii din mai multe localităţi ale judeţului – Verneşti, Berca, Pârscov, Pogoanele, Vipereşti – sunt aduşi săptămânal la înot, transportul fiind asigurat de proprietarul obiectivului. Iar proiectul va fi extins în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here