Beganu2Prefectul Paul Beganu s-a arătat extrem de nemulţumit de felul în care funcţionează unele administraţii locale. Asta pentru că de când au ieşit de sub jurisdicţia Instituţiei Prefectului, secretarii de primării nu mai răspund solicitărilor prefectului, iar dacă se întâmplă să comită greșeli grave, voit sau din necunoa;terea legilor, aceștia nu pot fi trași la răspundere decât de primar.

Mai mult decât atât, Beganu a identificat şi cazuri în care unii aleşi locali erau incompatibili cu această funcţie. La Năieni de exemplu, fostul primar Lucel Zecheru, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru ca a bătut un consătean, ocupa un loc de consilier local. Nimeni nu l-a întrebat nimic de condamnare, așa ca timp de doi ani, și-a văzut nestingherit de treabă.

O altă localitate în care au fost semnalate nereguli a fost Unguriu. În urma unui control al Instituției Prefectului împreună cu ITM-ul și Casa de Pensii s-a descoperit faptul că viceprimarul încasa ilegal și pensie și salariu. Acesta a fost nevoit să aleagă între pensie și salariu, și în cele din urmă și-a dat demisia din funcția de viceprimar al comunei Unguriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here