Boscodeala Constantin2Primarul Constantin Boscodeala acuza Guvernul ca atenteaza la autonomia locala si prin insusirea unor sume din bugetele anumitor administratii, sume care, sustine primarul, le redirectioneaza, apoi, catre localitati controlate de PDL ori catre sponsori ai partidulului de guvernamant.

„Este foarte clar ca, pentru rezolvarea creditorilor, pentru rezolvarea sponsorilor PDL, si pentru favorizarea administratiilor PDL, este nevoie de bani la buget, si acest lucru se face prin luarea de la celelelalte administratii. Va dau numai exemplul municipiului Buzau, care are un buget, in acest an, de 70 la suta din cel de anul trecut, in conditiile in care ponderea veniturilor este mai mare decat anul trecut. Asta arata foarte clar ca actuala guvernare taie de tot autonomia locala in Romania, muta banii la Guvern, astfel incat sa-i poata imprastia, prin hotarari guvernamentale, clientelei politica si sponsorilor”, a declarat primarul, in cadrul conferintei de presa a organizatiei judetene a Partidului Social Democrat.

Boscodeala a detaliat subiectul si cu ocazia conferintei de presa a Primariei: „Valoarea totala a bugetului a fost de 268,1 milioane lei. Trebuie sa va spun ca bugetul a fost aproximativ egal cu cel al anilor 2008 si 2009, dar, ce este cel mai important este ca bugetul anului 2011 este in valoare de doar 188,8 milioane lei ceea ce inseamna 70 la suta daca vreti sa comentez eu acesta aspect, avand in vedere ca veniturile la buget au ramas exact, asta arata clar ca o suma de aproximativ 800 milioane lei a fost mutata din visteria municipiului in bugetul de stat. asta datorita scaderii salariilor, in mod special al celor din invatamant. Transferul sumelor a fost mult mai mic, avand in vedere ca salariile lor s-au micsorat cu, dupa parerea mea, 50 la suta aproximativ in ultimul an. Si, de asemenea, prin neasigurarea resurselor de finantare pentru asistentii persoanelor cu handicap etc, adica lucrurile cele mai importante legate de asistenta sociala”, a spus primarul municipiului Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here