images6

Procesul de eliberare a noilor acte de identitate electronice nu va demara pe 1 iulie aşa cum era stabilit iniţial, se arată într-un răspuns oficial al MAI pentru Capital.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, proiectul de lege care vizează crearea cadrului legal necesar introducerii noilor acte de identitate se aflăîn acest moment  în dezbatere la Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților.

„Amendamentele formulate asupra proiectului vizează inclusiv modificarea normelor referitoare la termene, respectiv termenul privind realizarea platformei-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere a cărții electronice de identitate, de punere în circulație a cărții electronice de identitate și a cărtii de identitate și de generalizare a activității de emitere a cărții electronice de identitate și a cărții de identitate. De asemenea, amendamentele vizează și procedura preschimbării eșalonate a actelor de identitate aflate în circulație, prevazută la art. XI din O.V.G. nr.82/2012”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here