vulcanii noriosi fluid cenusiuDin aceasta luna,  numarul ariilor naturale protejate preluate in custodie, din judetul Buzau, a ajuns la sase. In sesiunea a treia de evaluare a dosarelor pentru preluarea in custodie a ariilor naturale protejate de interes national si comunitar, Ministerului Mediului si Padurilor a aprobat inca trei arii naturale protejate din judetul Buzau  pentru atribuirea in custodie.

Astfel, Universitatea Ecologica din Bucuresti  va prelua in custodie aria naturala protejata de interes national si comunitar Platoul Meledic si aria naturala de interes comunitar Lunca Buzaului, iar Primariile Breaza si Pietroasele vor prelua in custodie aria naturala protejata de interes comunitar Dealul Istrita. In primele doua sesiuni de evaluare au fost aprobate pentru preluarea in custodie ariile naturale protejate de interes national si comunitar Siriu si Penteleu, de catre Consiliul Judetean Buzau, si aria naturala protejata de interes national si comunitar Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici, de Asociatia „Vulcanii Noroiosi”.

Nu au fost depuse pana acum solicitari pentru preluare in custodie a ariilor de interes national si comunitar Bisoca, Balta Amara-Amara-Jirlau-Lacul Sarat Caineni, Valea Calmatuiului si nici pentru ariile de interes national Blocurile de calcar de la Badila, Chihlimbarul de Buzau, Dealul cu Lilieci-Cernatesti, Focul Viu – Lopatari, Padurea Crivineni, Padurea cu Tisa, Piatra Alba „La Grunj”, Sarea lui Buzau si Padurea Bradeanu.

Cei care doresc sa preia in custodie aceste arii, pot astepta urmatoarele sesiuni de atribuire in custodie care vor fi afisate pe site-ul Ministerului Mediului si Padurilor (http://www.mmediu.ro/natura2000.htm).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here