defrisariIn judetul Buzau nu au existat defrisari masive, intelegand prin aceasta disparitia de pe fata pamantului a unor suprafete compacte de padure mai mari de 2.500 metri patrati. Spun acest lucru chiar daca pe o harta a defrisarilor, Buzaul este trecut cu portocaliu”, a declarat, astazi, prefectul Paul Beganu, la o conferinta de presa.

Totusi, el spune ca taieri ilegale s-au facut si inca se mai fac la Calvini, Chiojdu, Braesti, Gura Teghii, Manzalasti şi Lopatari. In schimb, cu exceptia comunei Gheraseni, nicio alta administratie locala nu a accesat, pe parcursul anului trecut, fonduri europene pentru impaduriri.

Tot impaduririle, mai precis crearea de perdele de protectie, de-a lungul DN 22, dar si pe DN2-E85, sunt, conform sursei citate, solutia pentru evitarea blocarii acestora de ninsori si de viscol. „Deja este un proiect la Ministerul Mediului pentru perdele de protectie pe DN22, insa aici exista o problema serioasa in ceea ce priveste expropierile. Pe o distanta de 50-60 kilometri, sunt mii de proprietari in acte, iar asemenea expropieri sunt dificile si atunci cand este vorba de constructii de cai de comunicatii”, a mai spus prefectul Paul Beganu.

 Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here