LOCUL 37 – BUZĂU

Regiune de dezvoltare: Sud-Est

Populație: 108.384

Primar: Constantin Boșcodeală (PSD)

Cea mai puternică companie: Romcarbon

Industrii principale: Echipamente de cale ferată, componente auto, echipamente electrice și optice, agricultură

În Buzău, companiile cu cele mai mari cifre sunt Romcarbon (fabricarea produselor din material plastic), Avicola Buzău (creșterea păsărilor) și Greentech (reciclare).

Topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri din România a ajuns la a patra ediție. Metodologia prin care au fost departajate orașele – am analizat reședințele de județ, polii de business din fiecare unitate administrativă – este aceeași: am luat în calcul zece criterii (Produsul Intern Brut pe județ, PIB-ul pe cap de locuitor, societățile comerciale cu capital străin, câștigul salarial, șomajul, numărul întreprinderilor active, infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, stocul de locuințe, unitățile de învățământ). Datele statistice necesare au ca surse Institutul Național de Statistică,Comisia Națională de Prognoză, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice și portalul listafirme.ro.

Spre deosebire de anii trecuți, am luat în calcul și situația creată de problemele cu legea pe care le au mai mulți primari ai orașelor analizate.Premisa de la care am plecat în acordarea unei penalități de 10% din punctajul final pentru orașele ai căror edili au fost reținuți pentru fapte nelegale este că nu poate exista un mediu de afaceri cu adevărat sănătos în zonele în care conducătorii administrației locale sunt corupți.

Totodată, pentru a radiografia și mai fidel economiile locale, am întocmit, pentru fiecare județ în parte, un top 10 al celor mai relevante companii. Metodologia este aceeași pe care am folosit-o în cazul topului Forbes 500 cele mai importante companii din România: am luat în considerare cifra de afaceri, profitul net, numărul de angajați și nivelul capitalurilor proprii.

Scopul acestui clasament rămâne același: identificarea discrepanțelor economice dintre principalele orașe din România, a avantajelor lor pentru posibilii investitori și, în cele din urmă, a potențialului pe care fiecare dintre ele îl oferă din perspectiva nivelului de trai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here