De la 1 iunie, buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti facturi mai mari pentru apa caldă. În şedinţa Consiliului Local de vineri, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind majorarea preţului gigacaloriei către populaţie de la 185, la 230 de lei. Câţiva consilieri locali s-au opus public scumpirii căldurii către populaţie, despre care spun că ar putea duce chiar la falimentarea Regiei Autonome Municipale. La şedinţă a fost prezent şi un reprezentant al Regiei Autonome Municipale Buzău, directorul economic Aurel Gubandru. În mod curios, acesta i-a îndemnat pe aleşii locali să voteze pentru majorarea tarifului gigacaloriei, chiar dacă scumpirea ar putea fi un nou pas mic, dar sigur spre falimentarea societăţii comerciale.
Reprezentantul Regiei Automone Municipale Buzău recunoaşte că discuţiile din ultima perioadă din spaţiul public referitoare la scumpirea energiei termice i-a determinat pe foarte mulţi buzoieni să se debranşeze de la sistemul centralizat de încălzire, zilnic fiind înregistrate 10-15 cereri.
Totodată, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunţat că tariful gigacaloriei ar putea fi  din nou majorat până la iarnă, dacă Guvernul nu va oferi un sprijin financioar, aşa cum a făcut-o şi în toamna anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here