Tronsonul de aproximativ un kilometru al Bulevardului Unirii, de la intrarea în Buzău dinspre Ploieşti, intră într-un amplu proces de modernizare. Proiectul la care se va lucra intens în lunile martie şi aprilie prevede refacerea trotuarelor, înfiinţarea unor piste de bicicletă şi îngroparea cablurilor aflate acum pe stâlpi.

”Vom avea o investiţie în premieră şi în acest sens avem deja o hotărâre de Consiliu Local. De la intersecţia Unirii cu Mareşal Averescu până la Kaufland şi până la intrarea în Crâng vom avea pistă de bicicletă dublă, vom avea un trotuar cu dale, modern, şi în premieră patru conducte, numite canalizaţii, la 30 de centimetri adâncime unde vom coborî toate cablurile care acum sunt pe stâlpi”, a declarat primarul Constantin Toma.

Proiectul de îngropare a cablurilor are scop atât estetic, cât şi material, întrucât proprietarii reţelelor de telefonie, internet, televiziune prin cablu şi electricitate vor plăti Primăriei chiria care acum ajunge în conturile Electrica, proprietarul stâlpilor.

”Rezolvăm şi o problemă de imagine şi în perspectivă municipiul Buzău, prin extinderea acestui proiect, va lua bani pentru închirierea către operatori, că sunt ei cablişti, că este Electrica, vor plăti închirierea spaţiului public. În momentul acesta Electrica nu plăteşte nimic iar cabliştii plătesc la Electrica. Dacă vrei să pui un afiş pe stâlp din partea Primăriei trebuie să plăteşti”, spune edilul-şef al Buzăului.

Acest concept va mai fi aplicat anul acesta pe Aleea Sporturilor, programată să fie modernizată prin refacerea asfaltului, a trotuarelor şi înfiinţarea unor piste de bicicletă. Vor urma străzile principale din oraş, pe care circulă autobuzele Trans Bus, care vor fi reabilitate cu bani europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here