Buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire vor avea de achitat facturi mai mari pentru căldura furnizată în apartament. Consilierii locali au aprobat proiectul care prevede majorarea tarifului unei gigacalorii la 250 de lei plus TVA.

Aleșii locali au avut de adoptat miercuri, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal, un proiect de hotărâre ce vizează modificarea preţurilor şi tarifelor locale de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pe bază de gaze naturale, practicate de Regia Autonomă Municipală „RAM“ Buzău. Conform proiectului, începând cu data de 1 noiembrie 2018, preţul local de facturare a energiei termice livrată populaţiei este de 250 lei pentru o gigacalorie, la care se adaugă TVA. Diferenţa dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice şi preţul local facturat populaţiei se asigură din sumele provenite din împrumutul ce va fi contractat de municipiul Buzău în acest sens.

Pentru asigurarea subvenţiei din această iarnă, Primăria Buzău va contracta un credit. În acest sens, aleșii locali au aprobat un alt proiect de hotărâre care vizează contractarea de către municipalitate a unui împrumut de 14.000.000 lei, de la Trezoreria Statului. Perioada de rambursare a creditului este de până la 20 de ani, cu posibilitatea rambursării anticipate, parțial sau integral.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here