Guvernul vrea să amenajeze, în parteneriat public-privat, râurile Argeş şi Dâmboviţa astfel încât pe acestea să se poată efectua transportul de mărfuri şi persoane, dar şi să construiască un canal de irigaţii de 190 km, canalul magistral Siret – Bărăgan.

Cu ajutorul acestui canal, care va fi construit în parteneriat public – privat, Guvernul speră să asigure sursele de apă pentru executarea unor sisteme de irigaţii ar crea posibilitatea irigării unor suprafeţe de 475.000 ha, din care cca. 80% fără sisteme de pompare.

„Canalul ar trebui să aibă o lungime totală de 190 de kilometri, din care primul tronson amplasat pe teritoriul judeţului Vrancea, care are o lungime de 50 km şi din care s-au început lucrări pe 11 km din care 5,7 km sunt deja funcţionali. Al doilea tronson, cu o lungime de 140 km, traversează judeţele Buzău şi Ialomiţa, până la acumularea Dridu”, a comunicat Guvernul fără a preciza cât va costa acest nou proiect.

Hotărârea a fost deja aprobată în şedinţa Executivului, urmând să fie pusă în aplicare de Comisia Naţională de Prognoză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here