Muzeul Județean Buză încurajează lectura în aer liber și a pus în practică un proiect îndrăzneț, „Carte de dat, carte de luat”, conceput să funcţioneze după principiul „dă mai departe”. Organizatorii au amplasat opt casete pe aleea principală a Parcului Crâng, zona de la intrarea dinspre Bulevardul Stadionului, către Obelisc, în proximitatea băncilor pentru odihnă. În aceste casete, Muzeul Judeţean Buzău şi partenerii săi au depus mai multe cărţi, însă toţi buzoienii sunt invitaţi ca de astăzi să aducă din biblioteca proprie cărţi spre a le pune la dispoziţia tuturor cititorilor. ”Proiectul pe care l-am denumit Carte de dat, carte de luat este o provocare la a fi cetăţeni, la a manifesta coeziune în lectură şi nu numai. Pe scurt, am pus în opt casete cărţi care pot fi luate pentru a fi citite în parc sau acasă, pot fi aduse înapoi, iar cei cărora le place foarte mult o carte şi vor să o păstreze o pot face cu condiţia să o aducă înapoi, cu un titlu similar, dacă e beletristică, dacă e istorie, şi aşa mai departe”, a declarat Laurenţiu Grigoraş, directorul Muzeului Judeţean Buzău.

La deschiderea proiectului a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, care a donat într-una dintre casete volumele Moromeţii, de Marin Preda.

”Acest proiect coordonat de către Muzeul Judeţean mi se pare unul îndrăzneţ. Îşi propune să-i sensibilizeze, să-i aducă înapoi la lectură pe cetăţenii municipiului Buzău şi pe cei care tranzitează parcul Crâng. Cu această ocazie probabil plimbarea în parc poate să aibă o conotaţie şi mai plăcută”, a spus Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here