Prețul gigacaloriei la Buzău rămâne neschimbat până la începutul sezonului rece. Din noiembrie, însă, nimeni nu poate ști cât vor trebui să plătească buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire. Totul depinde de costurile pe care le vor presupune noul sistem pus la punct de Regia Autonomă Municipală în vederea asigurării căldurii în apartamentele din municipiu.
Pentru moment, un proiect de hotărâre care prevede un preț de facturare de 250 lei fără TVA pentru fiecare gigacalorie furnizată populației până în luna octombrie, a fost lansat în dezbatere publică și urmează să fie supus votului consilierilor municipali în ședința de luna aceasta. Ce se va întâmpla din noiembrie nimeni nu poate spune în acest moment. Noul preț va fi calculat în funcție de cheltuielile de producere și livrare pe care le va înregistra Regia Autonomă odată cu punerea în funcțiune a noului sistem. Este vorba despre transformarea unor centrale de cartier în microcentrale și introducerea în circuit a unui cazan de mari dimensiuni.

Din luna aprilie și până în prezent, RAM Buzău a pierdut peste 1800 de clienți, iar numărul va crește. Municipalitatea vrea să monteze centrale termice proprii în fiecare școală și grădiniță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here