vești bune pentru buzoieni. Aceștia nu vor plăti mai mult pentru taxele şi impozitele locale, anul viitor. Condu­cerea Primăriei Buzău a decis să nu modifice nivelul dărilor la bugetul local, întrucât rata inflaţiei pentru luna septembrie 2016 raportată la septembrie 2015 a fost          ne­­gativă, respectiv -0,57%, conform Institutului Naţional de Statistică.

Codul fiscal aprobat prin legea nr. 227/2015 a adus o serie de modificări în ceea ce priveşte impozitele şi taxele locale. Una dintre ele face referire la plata anuală pentru impozitul pe teren şi impozitul pe mijloacele de transport, în sensul că impozitul este datorat pe întregul an fiscal de către contribuabilul care are în proprietate bunul res­pectiv la data de 31 decembrie a anului anterior, chiar dacă bunul din proprietate este înstrăinat în anul fiscal curent. De asemenea, în cazul dobândirii unui bun în cursul anului fiscal, impozitul aferent se va datora începând cu data de 1 ianuarie a anului fiscal următor.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea, la nivelul municipiului Buzău,  a impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2017, ce va fi supus aprobării în şedinţa de miercuri a Consiliului Local al Municipiului, prevede şi facilităţile fiscale care se acordă anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here