Muzeul Județean Buzău invită buzoienii pe 9 Mai 2017 la noi activități cultural-educative dedicate Zilei Europei.  Începând cu ora 10.00, se va defășura un Atelier de creație ”Noi, copiii Europei”, organizat împreună cu Școala Gimnazială Grăjdana, comuna Tisău și Școala Gimnazială George Emil Palade, din municipiul Buzău. În cadrul acestui atelier vor fi confecționate diverse obiecte reprezentând simboluri ale Uniunii Europene, cu ocazia aniversării a 10 ani de la aderarea la UE a României.
De la ora 12.30 are loc vernisajul expozițiilor internaționale ”Vise de nuntă. Lăzi de zestre din regiunea Bitola” și ”Clopote și meșteri clopotari” organizate în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Macedonia și Institutul Național din Bitola, Republica Macedonia.
De la ora 21.00 este programată proiecția publică a filmului istoric românesc Independența României (1912), realizată cu sprijinul Arhivei Naționale de Filme, cu ocazia aniversării a 140 de ani de la câștigarea independenței de stat a României.

Activitățile se vor derula la sediul Muzeului Județean Buzău de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here