Consiliul Județean Buzău a fost gazda reuniunii informale a Grupului de Lucru privind Chestiuni Comerciale (WPTQ), sub mandatul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Grupul de lucru WPTQ reprezintă principalul format de lucru, la nivelul Consiliului UE, în care se discută dosarele legislative din domeniul politicii comerciale comune.

În cadrul reuniunii, reprezentanții statelor membre și ai Comisiei Europene au dezbătut cele mai importante aspecte prezentate în documentul de lucru al Comisiei Europene cu privire la practicile neloiale și distorsiunile semnificative de piață din Republica Populară Chineză (RPC) datorate sistemului social, economic, financiar și administrativ.

Lucrările reuniunii informale au fost deschise de către secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț si Antreprenoriat, Gabriela Mihaela Voicilă și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Reprezentanții statelor membre și ai Comisiei Europene au discutat despre factorii care determină exportul la preț de dumping al bunurilor și serviciilor originare din Republica Populară Chineză, distorsiunile în anumite sectoare industriale și măsurile implementate de Uniunea Europeană pentru remedierea acestora, precum și înlăturarea prejudiciului cauzat producătorilor din Uniune. Președinția română a coordonat dezbaterile în vederea consolidării poziției Uniunii Europene cu privire la subiectele de pe agendă prin armonizarea elementelor de poziționare a statelor membre, mandatul fiind ghidat de prioritățile asumate de către PRES RO în domeniul politicii comerciale comune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here