Potrivit unei ordonanţe a Guvernului, emisă în ultimele zile ale anului trecut, salariaţii de la stat vor primi normă de hrană, în limita a doua salarii minime pe economie, pe an, în funcţie de numarul de zile lucrate. Primii bani în plus la salarii vor intra în buzunarele bugetarilor din luna februarie.

În judeţul Buzău există însă şi mici excepţii. Nu vor primi normă de hrană angajaţii societăţii „Domenii Prest SRL”, firmă subordonată Consiliului Judeţean. În prezent, toţi salariaţii societăţii primesc bonuri de masă. Înfiinţată iniţial pentru a construi drumuri şi căi ferate,, SC „Domenii Prest Serv” SRL, aflată in subordinea Consiliului Judeţean Buzău, şi-a schimbat domeniul de activitate, in urma cu cativa ani, ocupându-se de colectarea şi tratarea deşeurilor nepericuloase.

Norma de hrana înlocuieşte tichetele de masa, care nu erau obligatorii, dar multe instituţii le acordau. Prin Legea salarizarii s-a stabilit ca toţi bugetarii să primeasca norma de hrana din decembrie 2018. O ordonanţă a Guvernului adoptată la sfârşitul anului trecut a amânat acordarea acestui drept cu o lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here