Pe 25 noiembrie, Tribunalul Buzău a hotărât să suspende noua organigramă aprobată pe 10 octombrie în cadrul unei şedinţe de Consiliul Local Municipal. Motivarea judecătorului cu privire la suspendarea noii organigrame a sosit zilele trecute la Primărie.

Magistratul de caz precizează că aprobarea hotărârii CLM s-a făcut prin încălcarea dispoziţiilor legii privind administraţia publică locală, prin lipsa raportului comisiilor de specialitate. Proiectul de hotărâre avea la bază  doar expunerea de motive şi raportul serviciului de resort din Aparatul de specialitate al Primarului municipiului Buzău, care la rândul lor sunt nemotivate sau motivate sumar.

De asemenea, judecătorul a considerat că sunt indicii că adoptarea hotărârii s-ar fi făcut cu încălcarea unor dispoziţii coroborate din legea privind administraţia publică locală, Poliţia Locală şi din Codul Muncii, fapt care este de natură să oblige emitentul actului administrativ să întocmească separat o notă de fundamentare care să justifice măsura luată. Pe de altă parte, instanţa a mai reţinut şi o aparentă nerespectare a prevederilor legale referitoare la oferirea în compensare a altor posturi, în contextul existenţei unui număr de 140 de funţcii publice vacante în organigrama supusă aprobării. În motivarea sentinţei s-au luat în considerare şi pagubele ce ar fi urmat pentru poliţiştii locali – pierderea locului de muncă şi implicit a sursei de venit.

Primăria a făcut recurs la decizia Tribunalului Buzău.

3 COMENTARII

 1. Fiind emisa motivarea, la următorul termen, Primăria sa-si facă temele si sa se prezinte profesionist in fata judecătorilor. Chestiunea cu cele 140 de posturi vacante este discutabila. Habar nu am ce competente au acești polițiști, dar daca sunt buni sa se înscrie la viitoarele concursuri de ocupare a posturilor vacante. Ori așa cum arata astăzi problema, totul va fi blocat, chiar si de durata. Vad ca A Mocanu este cu sacii in căruță, își freacă mâinile cu „reușitele” sale, datorita unor incompetente ale sectorului juridic al Primăriei. Nu cred ca ar fi o problema pentru PSD sa găsească o soluție sociala pentru acești „polițiști comunitari”, pe care nici cei din apărare nu-i doresc, de ce oare? La Primărie stăteau in ture la umbra si căldurică, echipați după ultimele norme, cu sporuri si salarii mai mari decât cele ale militarilor contractuali (aceștia chiar fac armata profesionista, iar in caz de nevoie sar primii la lupta)

 2. Sa încep cu sfârșitul.
  De unde ai informația asta cu salariile?
  Știi concret care sunt salariile?
  Daca dovedești matale cu ceva,te cred.
  Eu îți spun ca vorbești sa te dai interesant.
  Ai văzut macar un fluturas de salariu sau vorbești din basme?

 3. Mai Ionele,vad ca ca faci referire la militari.
  Nu stiu cați ani ai,dar daca nu ai habar,îți zic eu ca acum ceva ani,militarii contractuali au fost aruncați afara pentru motive asemănătoare.
  Intre timp,s-a revenit asupra deciziei si au fost reîncadrați care și-au dorit.
  Așa ca nu mai bate câmpii sa te afli in treabă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here