Astăzi este aşteptată o concluzie după evaluarea activităţii prefectului de Buzău. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Suciu, a anunţat că pe data de 1 februarie, se va finaliza evaluarea prefecţilor din întreaga ţară şi se vor trage concluzii.

Este de aşteptat , spunea Suciu, ca perioada de cod portocaliu să atârne greu în balanţa finală a rezultatelor obţinute de prefectul de Buzău. Nu este însă prea clar care sunt criteriile care vor fi luate în calcul în aprecierea activităţii prefectului Sava. Gestionarea problemelor curente, rezolvarea sarcinilor de serviciu, îndeplinirea atribuţiilor trasate de Guvern şi nu în cele din urmă proiectele instituţiei în care prefectul s-a implicat personal.

Ca şef al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Sava a subliniat în cadrul bilanţului de săptămâna trecută, calitatea superioară a intervenţiilor echipajelor de pompieri la misiunile de salvare ori stingere a incendiilor. În acest context, George Sava va prezenta astazi de la ora 13, la Sala D. Filipescu Raportul de activitate pe anul 2015.

Reamintim, George Sava a fost numit prefect de Buzău, în mai 2015, după demisia Mariei Buleandră, trimisă în judecată de DNA în cazul retrocedărilor ilegale de păduri. Înainte de fotoliul de prefect , Sava a făcut echipă cu Maria Bulenadră din poziţia de subprefect. În perioada 2001-2005 a fost consilier juridic al Romsilva – Direcția Silvică Buzău, din 2006 până în 2012 a fost consilier juridic la două societăți comerciale, iar din 2012 și până la numirea sa în postul de subprefect a fost inspector principal în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor al comunei Cislău. El este absolvent al unui liceu agricol din Râmnicu Sărat, apoi al Facultății de Drept în cadrul Universității Ecologice București, având un master în drept comunitar la Universitatea Dimitrie Cantemir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here