bazin inotBazinul Olimpic nu are şanse să devină funcţional prea curând. Proprietarul nu are posibilitatea financiară pentru a-l ține deschis, iar Primăria și Consiliul Județean nu au fonduri pentru a-l cumpăra.
Bazinul a fost închis în anul 2012 și de atunci a rămas cu lacătul pe ușă. La acea vreme a funcționat pe baza unui protocol încheiat între Consiliul Județean, proprietarul bazinului și Inspectoratul Școlar. Însă Curtea de Conturi a considerat contractul ca fiind unul dubios și a decis că acesta trebuie suspendat. „Ştiţi că bazinul a fost deschis o perioadă, veneau mulţi copii din oraş şi din comunele limitrofe. Curtea de Conturi a considerat că acea colaborare dintre CJ şi Bazin nu mai mai poate funcţiona şi a trebuit să renunţăm”, a spus preşedintele CJ, Cristi Bîgiu.
Singura variantă care ar putea fi pusă în practică în prezent ar fi ca autoritățile să cumpere Bazinul Olimpic sau să facă un alt contract de colaborare. Atât Consiliul Județean, cât și Primăria au purtat discuții cu proprietarul bazinului, dar pretențiile acestuia au depășit posibilitățile autorităților buzoiene. „În primăvara acestui an am avut discuţii cu proprietarul, dar pretenţiile acestuia depăşesc posibilităţile noastre. Noi nu putem cumpără clădirea pentru că nu permite legea şi nici nu avem bani. Am rămas deschişi către o nouă colaborare”, a declarat Alexandru Dunel, viceprimarul municipiului Buzău.
În cazul în care l-ar prelua în administrare, Primăria ar trebui să plătească pe lângă chirie și o subvenţie considerabilă pentru menţinerea bazinului în stare de funcţionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here