500 de mii de lei este suma pe care Consiliul Județean o alocă, anul acesta, pentru activitățile dedicate Zilei Naționale și sărbătorilor de irană. Propunerea a luat forma unui proiect, care a primit și aprobarea aleșilor județeni.

”Era firesc să fie așa, pentru că noi – nelucrând cu firme de PR sau cu terți – toată activitatea o facem cu personalul din Consiliul Județean și instituțiile noastre – mă refer cu specific de teatru, muzeu, centru de creație – și era normal să și pregătim sumele, pentru că este o perioadă în care trebuie să și organizăm acele evenimente: este vorba de Ziua Națională, dar și de o serie de evenimente culturale“, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzau.
Cei 500.000 de lei urmează să fie cheltuiți, în general pe stegulețe, cocarde tricolore, reviste cu teme speciale dedicate Marii Uniri, cadouri pentru copii și momente artistice.
O parte din bani va ajunge la Fundația Mareșal Averescu, care anul acesta a cerut Consiliului Județean suma de 17.000 de lei, pentru organizarea celei de a XI-a ediții a concursului de istorie, dar și pentru editarea revistei ”Străjer în calea furtunilor”.

De asemenea, Consiliul Județean și-a anunțat participarea financiară și la organizarea Revelionului, precum și faptul că va menține obiceiul de a oferi buzoienilor, de Ziua Națională a României, o masă tradițională cu fasole și ciolan în Parcul Crâng. De la sărbători nu vor lipsi nici Moș Nicolae și Moș Crăciun, care vor împărți daruri copiilor instituționalizați sau din familii nevoiașe, persoanelor cu handicap dar și colindătorilor, care vor ajunge la Consiliul Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here