Facturile la încălzire emise de Regia Autonomă Municipală pe parcursul anului trecut le-a dat fiori reci edililor, care s-au trezit în situația de a aloca sume importante din bugetul local pentru aceste cheltuieli. În iarna anului 2016, unele unităţi şcolare au primit facturi record, iar din această cauză, acum, municipalitatea intenţionează să aloce fonduri pentru schimbarea sistemului, prin debranşarea de la RAM a tuturor şcolilor şi montarea de centrale termice proprii.
S-a făcut şi un studiu care arată că economia ar fi una considerabilă, de peste 60%.
Există, însă, şi şcoli unde s-a făcut deja economie, fără a fi montate centrale termice proprii. Amenajată în toamna anului trecut, o instalaţie care reglează temperatura din sălile de curs în funcţie de temperatura de afară şi-a dovedit eficienţa la Liceul Grigore C. Moisil. Noul sistem de încălzire de la Liceul Mosil a adus o economie chiar şi de peste 50% la unele facturi din acest sezon rece.
Pentru reabilitarea şi introducerea noului sistem de reglare a temperaturii din clădirile Liceului „Grigore C. Moisil”, Primăria a cheltuit 400.000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here