Un centru de ştiinţe va fi înfiinţat la Buzău, pentru a atrage elevii către ştiinţele exacte şi către tehnologie. Viitorul centru de ştiinţe va fi construit cel mai probabil pe un teren de peste 7.000 de metri patraţi donat de unul dintre cei mai mari investitori din Buzău. Finanţarea construirii şi a funcţionării acestui obiectiv va fi posibilă doar printr-o asociere creată în jurul municipalităţii.

Ideea a venit după vizita în Olanda, unde primarul Constantin Toma a rămas profund impresionat de Centrul de Ştiinţe Nemo, din Amsterdam, al cărui model ar dori să-l aplice şi la Buzău, dar la o scară mai mică.
”În şedinţa extraordinară de Consiliu Local, sunt pe ordinea de zi două proiecte de hotărâri importante între care înfiinţarea în colaborare cu Rotary Club Buzău a unui centru ştiinţific Explorer, ce va avea ca obiectiv atragerea tinerilor buzoieni spre ştiinţele exacte şi tehnologiile moderne şi pregătirea, în acest fel, a viitorului economiei buzoiene”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.
Industriaşii din Buzău au tras un semnal de alarmă încă de acum câţiva ani în legătură cu lipsa de meseriaşi şi specialişti din acest sector al economiei şi au solicitat modernizarea învăţământului dual. Ei susţin deja liceele tehnologice prin asigurarea orelor de practică şi înfiinţarea unui asemenea Centru de Ştiinţe le-ar fi de mare ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here