Primăria Buzău a început demersurile pentru a construi o centură ocolitoare pe latura estică a municipiului. După deschiderea podului de la Vadu Paşii, viitoarea centură de est va fi continuată cu şoseaua cu acelaşi nume, care trece prin faţa Oborului şi face legătura cu şoseaua Brăilei.

”Este în discuţie la Guvern un studiu de fezabilitate de a face o şosea pe 4 benzi, odată probabil cu deschiderea podului de la Brăila, la care aşa cum ştiţi avem câştigători o firmă din Italia cu o firmă din Japonia. Pentru ca fluxul acesta de maşini, de oameni din Moldova să nu blocheze nici oraşul Buzău, nici oraşul Râmnicu Sărat, trebuie două centuri, una la Râmnicu Sărat şi una la Buzău”, a menţionat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Edilul a adăugat că lucrările de reabilitare a şoselei digului ar putea începe din această primăvară. ”O să avem probabil o convenţie cu cei de la Direcţia Apelor Buzău-Ialomiţa, astfel încât să ne permită să reparăm şi aici la intrare pentru a se putea circula pe cele două benzi pe care le avem în momentul acesta”, a spus Constantin Toma.

Şoseaua construită pe coama digului de apărare este practicabilă, cu excepţia unor porţiuni avariate, şi este circulată în prezent atât de autovehicule de capacitate mare, cât şi de autoturisme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here