Subvențiile pentru încălzire, cât și plata idemnizațiilor persoanelor cu handicap stau în pixul primarului. Asta a declarat președintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda într-o conferință de presă, care acuză municipalitatea că nu dorește să rezolve ceea ce el numește cele mai mari probleme ale Buzăului.

Preda susține că eliminarea subvențiilor la încălzire nu ar trebui aruncată în spatele Guvernului, pentru că se știa de un an de acest lucru, iar Primăria trebuia să-și ia măsuri și să prevadă în bugetul de anul acesta aceste sume.

“De un an de zile îi spun primarului municipiului să prevădă în buget aceste sume. Resping orice jonglerie politicianistă care spune că acest guvern a tăiat subvențiile acum în pragul iernii. Este o nesimțire să spui așa ceva pentru că din toamna lui 2010 se știa că pentru această iarnă nu se vor mai aloca subvenții iar primăriile și unitățile de producere a energiei termice trebuiau să-și ia măsuri pentru ca populația să poată să plătească aceste facturi. (…) Sper ca Primăria municipiului Buzău să relocheze fondurile pentru ca buzoianul să poată să suporte facturile pe timp de iarnă. Pe o analiză făcută asupra execuției bugetului pe anul 2011, atât primarul cât și consiliul local sunt deficitari la asigurarea subvențiilor pentru încălzire și plata idemnizațiilor persoanelor cu handicap. Sunt cele două mari probleme pe care Buzăul n-a vrut să le rezolve. La bugetul mare pe care îl are comunitatea noastră nu era o problemă să-și dimensioneze bugetul. Atât idemnizațiile persoanelor cu handicap cât și susținătorii acestora, care nu au salariile plătite de trei luni de zile, cât și asigurarea subvențiilor pentru încălzire sunt la ora actuală în pixul primarului municipiului Buzău. Nu trebuie aruncată responsabilitatea asupra Guvernului României.”, a declarat Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here